Over Loes

profiel origineel

Hallo, ik ben Loes!
Een stoffeerster in hart en nieren.

In 2006 heb ik mijn 4-jarige opleiding aan het Hout en Meubilerings College in Amsterdam afgerond.

Mijn eerste stagebegeleider zei mij ooit dat je het best zoveel mogelijk leermeesters kon hebben, want dan leer je het meest. Best logisch eigenlijk. Zodoende heb ik bij verscheidene stoffeerders stage gelopen en gewerkt en een boel ervaring opgedaan.
Met 11 leermeesters heb ik veel verschillende methoden en technieken geleerd, waardoor ik altijd wel met een passende oplossing kan komen voor eventuele stoffeerproblemen die zich voordoen.

In mijn huidige parttime werk bij Medux houd ik me bezig met revalidatie techniek. Ik maak en stoffeer daar alle individuele aanpassingen aan een rolstoel, scootmobiel of aangepaste fiets. Door mijn werk bij Medux ben ik een kei geworden in het werken met kunstleer, en het nog moeilijker bewerkbare platilon (extra dun en elastisch kunstleer).

Toch miste ik het werken met mooie meubelstoffen, en moderne of klassieke meubels. Als je fulltime werkt heb je niet veel tijd meer over om dat soort dingen er naast te doen. Eind 2014 heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Eerst vanuit huis, maar dat bleek al gauw te klein. Sinds kort kan je me vinden aan de van Oldenbarneveldstraat 83, dichtbij het centrum van Arnhem. Daar heb ik de ruimte om elk project tot een goed einde te brengen.

Kom eens kennis maken!

 

Copyright © 2024 - Stoffeerderij Loes